Julstämning









MozartKulor och WhiskeyTryffel


Helgen

Jag blir skitglad när helgen närmar sig!! Att Daniel är ledig är semster för mig! Allt går så mycket fortare när han är hemma. Det är så skönt att få hjälp med allt. Han är verkligen världens bästa man och pappa! Jag är så glad att jag valde han ! Och att jag valde han att bli pappa till mina barn. Världens bästa pappa!

I fredags var jag i stan och inhandlade ännu lite mer julklappar, (jag är inte riktigt färdig, ska in o köpa dom sista imorn) med världens bästa Johanna! När jag kom hem så hade Daniel skrivit en jättesöt lapp och lagt på golvet innanför dörren med tända ljus runt. På lappen stod det att han hade en överraskning till mig för att han tyckte att jag behövde vara för mig själv några timmar. Han har bokat in en helkroppsmassage och floating till mig!! Sååå gullig, snäll, omtänksam och bäst helt enkelt! Jag blev sååå himla glad, jag behöver verkligen de!

I lördags hade vi rejäl sovmorgon. Sov till 11 sen var vi o hälsade på Hilma och Almas farfar. Han vill helst träffa tjejerna varje dag men vi gör så gott vi kan! Där käkade vi lite sen åkte vi hem o drack varsin öl. Mumsigt!

Söndag: Tjejernas gammelfaster och min kusin Joel var här på besök! Vi myste en massa:D Alltid lika roligt att träffa dom!

Och dagen idag: Hilma och Almas gammelmoster var här o mös med tjejerna och drack kaffe med mig. O nu ikväll har jag och Daniel, jo faktiskt han också!! bakat lite julgodis.

O nu är det bara 2 ensamma nätter kvar sen är Daniel ledig i hela 11 dagar!!!


Världens finaste o bästa tjejer!







Behöver jag skriva något mer?

Alma o Hilma 2 månader

Ojoj, det har redan gått två månader. Det är otroligt vad tiden går fort. Kan inte göra annat än att le när jag tittar på våra underverk. Att Daniel och jag har fått världens finaste barn... Jag är verkligen överlycklig. Lyckligare mamma finns inte.
Titta o Njut!




Föräldrargrupp

På förmiddagen idag var jag ute o traskade med vagnen i snön. Det är grannen som får ut mig annars hade jag aldrig varit ute på promenad idag. Så här när man bor på landet får man välja om man ska gå på stigar i skogen eller på vägen och eftersom det har kommit så mycket snö så valde jag att inte gå på vägen där det är halt för bilarna. Jag tyckte att det var säkrast att gå i skogen. OjOj, det var inte alls bra skottat så vi fick hjälpas åt att dra vagnen. Motion var det ju iaf kan jag lova ! Halkade gjorde jag också o slog i rumpan. Men ingen fara... Det var tur att vi valde att köpa en Emmaljunga med stora däck annars hade det aldrig gått att dra den i denna snön.



o i eftermiddgas var vi på återträff med föräldrargruppen. Idag hängde Daniel med. Det var roligt att träffa alla igen. Alla som var gravida sist jag träffade dom och som idag hade varsit barn med sig! Förutom vi som hade två barn med oss :D. Det var ju absolut inte så roligt som jag föreställt mig.. Stelt o ingen människa som man riktigt klaffade med.. Men söta bebisar iaf. Vi bestämde att vi skulle försöka ge de någon gång till. Så vi ska träffas på babycafét i Ljungbyholm efter jul. Hoppas det känns bättre då!


Kalas

Eftersom det har snöat så otroligt mycket här i Vassmolösa och gör fortfarande så har Daniel vår bil till jobbet, den är säkrast med vinterdäck o allt! Så vi får hålla oss hemma om dagarna. Igår städade vi å mös! Sen på kvällen var vi på kalas hos min morbrorPeter. Han fyllde 45.



Och som vanligt när vi är på kalas så är det ju Hilma o Alma som får mest uppmärksamhet! Självklart! Världens bästa tjejer!

Dom sover hur bra som helst nu! Otroligt snälla bebisar! O trötta! Hoppas bara det håller i sig! Det är underbart att vara mamma!!

Sista målet äter dom vid 20tiden, sover till 4 typ äter lite och så vaknar dom vid 9tiden! Då har dom världens snällaste mamma!

Nu ska jag ut o gå i snön med vagnen. Grannen kom in o hämtar oss nu!


Tvillinganalys

Vi var på ett vaginalt ultraljud i v7 och fick då reda på att vi väntade tvillingar. Det var ett väldigt överraskande besked. Varken Daniel eller jag hade aldrig någonsin kunnat tänka oss tanken om att det skulle kunna vara två. Helt otroligt. Varför vi? Ofattbart! Men samtidigt underbart! o specielt! Vi blev plötsligt speciella!

Men Men... v10 var vi på inskrivning på mödravårdcentralen och BM informerade om NUPP. Man mäter fostrets nacke för att se om det har risk för att få någon grövre missbildning, typ Downs Syndrom (för oss här i Kalmar innebär det ett extra ultraljud i v12-13 eftersom dom inte är färdigutbildade inom det.) och självklart ville vi gå på det! Att få se dom små fröna där inne längtade man ju efter hela tiden! Men när jag ringde upp till "ultraljudsavdelningen" så fick vi inte gå på det eftersom vi väntade tvillingar. Men läkarn jag pratade med hade redan skickat ut en tid till oss för ultraljud. ÅÅh vad glada vi blev!

Ultraljudet v13 fick vi träffa en läkare som informerade oss om tvillingar. Vi hade ju läst jättemycket på internet innan så vi var insatta i det hela!
 I mer än en timme fick vi ligga där och titta på bebisarna medan läkarn letade efter en hinna emellan... o hittade ingen.
 När man inte har någon hinna emellan är det 100% säkert att det är enäggstvillingar. Och utan hinna kan det bli många komplikationer... Och hon informerade oss om dessa! Fyyy vad rädda vi blev! Vi skulle förlösas med kjesarsnitt i v32 o bla bla bla... Men sen flyttade vi till ett annat rum och en nyare ultraljudsmaskin och en annan läkare och han hittade efter en stund en mycket mycket tunn skiljevägg mellan fostrena. och dom grattade oss, vilken lättnad!

Eftersom dom har hittat denna tunna skiljevägg så är det ju inte säkert att det är enäggstvillingar. Fast dom tror ju det. Läkarna har även tittat på moderkakan efter förlossningen och vet fortfarande inte. Så nu har Daniel och jag bestämt oss för att göra en tvillinganalys på flickorna för att se om det är de. Vi är så himla nyfikna! Vi och läkarna har ju trott det hela tiden men ingen är 100% säker. Och tjejerna har ju inte varit jättelika heller.

En tvillinganalys görs enkelt genom ett DNAprov. Man kör bara med topps i kinden och skickar in..





Bortse från dom röda ögonen..
Ser ni vem som e vem? Och tycker ni att dom är enäggstvillinglika?


SnööÖ!



Nu sitter man här i sitt hus i Vassmolösa med sin älskade sambo och sina fina döttrar o myser. Och utanför är det en massa snö! O allt har kommit sen kl tre idag. Det är så himla mysigt med snö! Så länge man inte ska ut o åka på vägarna bara... Men som tur är är det fortfarande plusgrader så vägarna är nog fina till Daniel ska åka till jobbet imorn!

Idag har vi varit i stan o fixat lite fler julklappar. O hälsat på Linda på jobbet. Hon är gravid o nu börjar det synas på riktigt! Åååh så mysigt!

Vi har varit på BVC idag också. Mätt o vägt tjejerna. Världens finaste tjejer! Och alltid så säger Magdalena (BVC"tanten") att vi är så himlans duktiga och ger oss en massa beröm. Det är alltid lika roligt!

Alma väger nu 4655g och är 56cm
Hilm väger nu 4455g och är 55,5cm

Och så har vi Mamma, pappa o Ida som är i Thailand och har det bra medan vi får vara hemma i kalla o snöiga Sverige. Men det är ju bara 9 dagar kvar !!

Gammelfarmor o Olle

Min farmor och Olle har varit o hälsat på idag! Vi har gäster nästan varje dag! Det är så mysigt när folk kommer o hälsar på! Och så får man ju lite avlastning.



Alma snackar med favoritOlle! Det värmer i hela hjärtat när tjejerna är så pratiga o glada! Dom skrattar i stort sett hela tiden när dom är vakna, om dom inte är för hungriga! Till och med på nätterna skrattar dom när dom väntar på att bli rapade! Då glömmer man hur trött man är. Det är så mysigt ! Världens finaste tjejer!



Farmor matar Hilma

Nu ska det lagas mat, Daniel kommer snart hem. Idag blir det Spagetti Bolognese. Sen ska jag in till stan o handla julklappar. Jag vill helst att tjejerna ska vara hemma hos Daniel nu när det är så mycket folk ute o julhandlar. Och pappan behöver ju lite egentid med tjejerna :D

Nu är det bara 10 dagar kvar till dom kommer hem från paradiset!


Farfar

Igår var tjejernas Farfar o Lena här o hälsade på igen. Sååå mysigt!



Sen bjöd dom oss på slottstek på golfrestaurangen! MMM, fasen vad gott det var!



Sen mös vi med tjejerna heeeela kvällen!!


Grillat

Idag har vi varit runt o delat ut dom sista julkorten! Vi har varit runt i hela byn... Sen hälsade vi på jobbet också. Alltid trevligt att träffa arbetskamraterna!

Nästan hela dagen har det snöat idag.. Tjejernas första snö!



Och ikväll har vi Grillat hemma hos Mia o Peter. Fyfan vad gott! Det har man saknat ju ! Saknar ju mamma o pappa o Ida också.. Bara 12 dagar kvar !!!


Fredagsmys

Vi har haft fredagsmys hela dagen!
Idag har Hilma o Alma varit hos deras kompis Olivia o myst!



Ikväll har vi badat tjejerna och gett dom massage. Det gillar dom som fasen ! Sen somnar dom gott! O nu sitter Daniel o jag o myser o tittar på Idol. Erik är ju en klar vinnare!

BTW. Detta året har ju dom bästa finalisterna Ever!

Hoppas att ni har en bra Fredagkväll!!

Bara 13 dagar kvar till dom kommer hem..


Babycafé

Dagen idag började med Babycafé i Ljungbyholm.. Det var mycket trevligt och de ska vi göra fler gånger !
Man fikar lite o snackar med andra mammor som har barn i ungefär samma ålder. Sen sitter man i en ring med barnen på en filt framför sig och sjunger för barnen som trivs mycket bra ! Men tyvär så sov Alma och Hilma under hela tiden så det blev inget sjunga för oss. Hoppas det blir det nästa gång!

Åh redan vid 12 var vi hemma igen. Uppe med tuppen idag! Tänk att man får ut så mycket mer av dagen när man går upp lite tidigare! Peppar Peppar.. Tjejerna har hållit tiderna dom senaste dagarna. Äter vid 20tiden , 2tiden och vaknar vid ca 8. Perfekt!

Tjejernas gammelmoster Mia kom o hälsa på...

Och först när Daniel kom hem käkade vi lite, sen var ute o gick en runda. MYS!!!



Tänk vad bra att vi har fått två fina tjejer så vi slipper bråka om vem ska gå med bärsele!

Bara 14 dagar kvar till dom kommer hem!!


Blommor

Tjoho, när jag kom hem idag så hade ett blombud varit här o lämnat blommor ! Från vem undrade vi då ? Jo från Pontus Löfgren :D En stor fin rosa bukett och på kortet stod det : "Grattis och lycka till Önskar Pontus Löfgren". Det är vår fastighetsmäklare som vi köpte huset av.. Ingen man kunde gissa att man skulle få blommor av. Åh det är underbart med levande blommor på borden !





Det värmer i hjärtat när jag tittar på buketten !! Åh jag behöver verkligen all värme jag kan få nu när Mamma, Pappa o Ida är i Thailand. Det är riktigt tomt utan dom!

Bästaste Johanna

Dagen idag har spenderats i Nybro. Hemma hos Johanna, Jocke, Elicia o Eddie! Vi har varit ute o promenerat och käkat god lunch! Man hinner inte med så mycket annat med 4 barn..



Elicia fick hålla i Hilma



Sen ville Elicia ta kort när hennes mamma höll Hilma.



O den sötaste Eddie for runt i sin gåstol. Han har blivit superstor så fort !


Babygym

Inatt har tjejerna varit jätteduktiga! Dom åt igår vid 8tiden sen åt dom vid 2 och sen gick vi upp vid 8! Sååå skönt, hoppas dom kan göra så några nätter nu!

Idag har Alma o Hilma o jag varit ute på promenix. I en hel timme var vi ute. Dom älskar att ligga i vagnen om det är guppigt!



O nu ligger dom i babygymet o är glada som bara den ! Dom skrattar o hickar :D



8e December

Japp idag är det den 8e December o det är idag mamma, pappa o Ida åker till Thailand. Utan oss ! Det är lite tråkigt att tjejerna är alldeles för små för att sitta 10 timmar på ett flyg. Vi hade så gärna följt med annars !!! Tur att ni kommer hem på julafton iaf så ni får vara med på tjejernas första jul! Jag kommer sakna er något ofattbart men tur att två veckor går fort ! Ni måste hälsa Thailand från oss, och att vi kommer snart !! Ha en sån underbar resa ni kan utan oss. Tyvär får ni de ju inte lika bra som ni hade fått om vi var med.. Jag älskar er iaf !

Slutpumpat

Jag blir skitarg över detta jävla amningshysteri ! Och ledsen...
Jag hade så himla gärna ammat mina tjejer. Gärna i över ett år ! Jag hade så gärna velat att det hade funkat. Jag vet ju att det alltid är bäst att bebisar får bröstmjölk. MEN Tyvär så funkar det inte för oss. Det är de jag är mest ledsen för, att det inte funkar.. 

Jag tror att jag har haft alldeles för stora föväntningar på amningen. Jag trodde inte att det skulle vara så jobbigt som det är. Jag trodde att det inte skulle vara några problem och att det skulle finnas mycket bröstmjölk. "ju mer man ammar ju mer mjölk kommer de" sa alla, men orkar man amma stup i kvarten ? Har man inte annat att göra ?

Från början gjorde vi inget annat än att mata. Tjejerna har fått modersmöljksersättning blandat med bröstmjölk som jag har pumpat ut ända från födseln. Till nu. 
Dom första två veckorna började jag amma båda tjejerna, sen flaskmatade vi med ersättning+bröstmjölk. Sen pumpade jag. Fasen vilken tid detta tog. Sen dröjde de ju inte länge till dom skulle ha mat igen. 

Från den dagen Daniel började jobba slutade jag amma och pumpade bara. Då fick tjejerna hälften bröstmjölk och hälften ersättnig. Sen ju mer dom äter, mindre bröstmjölk får dom.. O nu känner jag att det måste vara slut på detta. Jag vill ha tid för mina tjejer när dom har ätit, inte gå o pumpa direkt. Oftast har dom ju somnat när jag är tillbaka. Nu är jag inne på slutet av bröstmjölken. Tiden räcker inte till.. och inte mjölken heller.

Men jag ska väl vara glad att jag har fixat de så länge, dom har ju iaf fått en del bröstmjölk till nu o nu är dom ju snart två månader redan !

Jag tycker att det är synd att det är sån hysteri om amningen. Funkar det inte så funkar det inte och då är ersättningen minst lika bra. Man måste må bra också!


morgonmys



Tjejernas pappa är ledig idag så nu har vi morgonmys i soffan och senare blir det stan !

Ha en bra fredag alla ! KRAM

Bjuder på lite bilder




Hilma och Alma är superglada :D



Så här kan de se ut när man matar tjejerna själv ;) Hilma o Alma



Världens sötaste Alma



Världens sötaste Hilma



Alma är superGlad och Hilma undrar vad som händer...




En rolig bild :D Hilma o Alma. Dom myser !

tvillingmamma

Heeej Alla !
Nu var det riktigt länge sen jag bloggade. Förlåt. Men det är fan inte lätt att hinna med när man har två små tjejer att ta hand om.. Dagarna går hur fort som helst ! Det är ju givetvis helt underbart!!!

Mina dagar ser ut på ett ungefär så här :
På "morgonen" runt kl 3 äter Hilma och Alma sitt första mål. Då matar jag dom själv antingen i sängen eller i soffan beroende på vart vi har somnat... o Daniel sover sött.
Runt kl 7 åker Daniel till jobbet och det är dags för dygnets andra mål.. Antingen matar jag tjejerna själv eller hjälper Daniel till om han hinner. Sen sover vi lite till!
Ca kl 10 stiger jag upp o gör mig iordning så mycket jag hinner till tjejerna vaknar för matning och iordninggörning för dagens sysslor. Ibland kommer någon o hälsar på, kompisar, mormor, farmor, moster mm... Eller åker vi någon stans eller går en runda. Detta målet brukar tjejerna oftast vara vakna och då är dom oftast glada och pratiga!
Kl 15 Är det dags för mat igen, om vi inte är hemma så brukar vi åka hem efter detta målet. För ungefär vid 16 kommer Daniel hem. Han tar då hand om tjejerna och jag lagar då mat och fixar o donar i hemmet.. Efter det brukar vi gå en liten runda, eller ligga i soffan o titta på TV.
Och vid 19 är det matdags igen! Då brukar vi bada tjejerna också så sover dom gott till 23tiden då jag matar dom själv igen för pappa har gått o lagt sig.

Jaa man har ju fullt upp som sagt men det är sååå mysigt ! Man har ju två underbara tjejer som förgyller dagarna! Det är ju ingen risk att man inte har något att göra. Jag bara älskar att vara Mamma!!