Jaaaaa

Nu blir Tisdag den bästa dagen i vekan igen !!!



Det börjar redan imorn !!


Måndag igen

Jaaa, dagrna och veckorna går snabbt , men ändå långsamt på nått sätt.. Det kanske är så när man väntar på nått gott. Det är helt ofattbart. Snart ligger bebisarna utanpå magen och gosar ! Snart !! Det är ju de ända som rör sig i huvudet. Det ända man tänker på hela tiden !

Idag blir det en dag i soffan ! Jag tänkte att jag skulle börja packa BB väskan också, det kan ju starta när som helst nu...

Här kommer en lista på det som jag ska packa :

- Lite kläder till bebisarna
      Pyjamaser, bodys, byxor, strumpor, mössor, fleeceoveraller
- Blöjor
- Amningsinlägg
- Kamera
- Laddare till mobilen
- Födselplan
- Mjukiskläder till mig o Daniel
- Tandborste, tandkräm
- Schampoo o duschkräm
- Deo
- Filt till bebisarna
- Läsk o snacks
- AmningsBH
- Trosor

Babyskydd till hemfärden ska vi hyra så det får Daniel hämta innan vi åker hem!

Något annat ni tycker att jag måste packa ?


Tävling



Jag är med och tävlar om en sån här mössa hos
Evelina. Var med du också !!


Graviditetsvecka 36 (35+0)

5 veckor kvar. Jag undrar hur länge jag ska gå ? Vad tror ni ? Jag kanske blir igångsatt i vecka 40, det är ingen som vet.. eller kanske de sätter igång nästa vecka. Hur eller hur så är det nära nu. Otroligt !! Jag känner att det är dags att packa BBväskan, vi får se till o göra det i helgen !

Bebisarna sparkar väldigt hårt nu. Ibland kan det göra riktigt ont så man ryggar tillbaka. Men dom är fortfarande pigga o sprattliga !


Haaaalllon !

Tjillevippen !

Idag är en superduperbra dag :D
Vi har varit på ultraljud igen. Bebisarna hade växt till sig !!
Bebis till höger väger 2155g o bebis till vänster väger 2253g !! Dom börjar bli stora nu ! Denna gången var det ju inte så mycket som skiljde dom åt, och det var superduperbra !! Dom var sprattliga och livliga som vanligt och allt annat såg mycket bra ut.

Nu är det bara 5 veckor kvar till dom är beräknade att komma, vi får väl se, nu kan dom ju komma när som. Men jag tycker iaf att dom kan vänta 3 veckor till ! Åh vad spännande det ska bli att få se o träffa våra bebisar dom sprattlar där i magen !

Nu ska Daniel och jag åka o köpa hallonpaj och vaniljsås på Allans Livs. Fasen vad jag är sugen på de !
MUMS!


Redan v35

Vecka 34+0
ojoj, nu är det inte långt kvar. Å nu kan jag inte längre dölja att jag är gravid, hahahah :D
Fasen vad stor magen har blivit, den är nästan lite ivägen ibland...
Vi har iaf bestämt att till vecka 37 ska bebisarna vara kvar så magen ska bli lite större !!
Jag var hos BM i veckan, hon mätte SF som var 40 cm. Och jag vägde +17kg. Lyssnade även på bebisarnas hjärtljud som var väldigt jämna denna gången. Bebis till höger = 141 o bebis till vänster 139.



Kinesiskt lyckoarmband




Jag har fått ett kinesiskt lyckoarmband av världens bästa mamma med alla 12 djur som representerar år i Kina. Armbandet är prytt med de tolv kinesiska zodiak djuren samt strassringar. Djuren är av handmålat porslin och föreställer råttan, oxen, tigern, haren, draken, ormen, hästen, geten, apan, tuppen, hunden och grisen. Just nu är vi i råttans år. Armbanden sägs ge bäraren beskydd, god hälsa, rikedom och lycka.

Tack världens bästa Mamma !!!

ultraljud

I veckan var vi på tillväxtultraljud igen. Daniel var tvungen att jobba så mamma följde med denna gången. Mysigt att mormorn fick se sina barnbarn på bildskärmen ! Det gick väl inte riktigt som väntat. Bebisarna var lite för små igen.. Bebisen som ligger först och till höger vägde 1596g och bebisen som ligger till vänster vägde 1930g. Vid denna tiden skulle dom ha vägt 2093g. Men tvillingar är ju alltid lite mindre än genomsnittet så det var ingen fara alls. o Dom följer iaf sina egna kurvor. Och skillnaden mellan dom är ju inte så stor, det är väl det som är huvudsaken. Allt annat var ju bra ! Fosterrörelserna, andningsrörelserna, fostervattnet, flödet i navelsträngarna o allt de där ni vet ! Och båda ligger med huvuderna neråt så vaginal förlossning ser det ut att bli ! Det är ju de man hoppas på för det är ju bäst både för mamma o bebisar !

Dom kopplade även CTG för att kolla bebisarnas hjärtljud och aktivitet och det var inget som avböjde där heller, förutom att jag fick ett blodtrycksfall för att jag låg på ryggen o den gigantiska livmodern tryckte mot kroppspulsådern, stackars mamma som fick se detta, eller det var ju tur att hon var med !! Det gick över så fort läkarn kom in o sa till mig att jag skulle lägga mig på sidan. Det var lite otäckt men inget farligt alls.

Så allt är bra med mig o bebisarna och snart är dom redo för att möta världen !! Något kilo till tycker jag ju allt att dom skulle hinna lägga på sig innan det är dags ! Åh den som väntar på något gott !!

v. 34 (33+0)

7 veckor kvar till BF. Men dom kommer komma snart !! Kanske bara 5 veckor kvar !!
Det är helt overkligt att vi bara är några veckor från bebisarna, snart, snart är dom här !!
Dom ska bara växa till sig lite till först ! Åh vad vi längtar !! :D
Börja bli lite nervöst inför förlossningen nu..



Magen blir allt större och bristningarna blir allt fler...  Minnen för livet !

Faderskap

Nu för tiden får jag alltid börja mina inlägg med att be om ursäkt för att jag inte uppdaterar så ofta.. Jag kan inte förstå varför folk som är hemma pga sjukskrivning, havandeskap, arbetslöshet eller annat tycker att det är långtråkigt att gå hemma. Fasen vad skönt det är och fullt upp har jag ju hela tiden. Det är kompis efter kompis som ska träffas och fikas med o de ska hälsas på på jobbet och shoppas på stan.. Det är inga problem alls för mig, jag trivs som fisken i vattnet !

I måndags var vi på familjerätten och fastställde faderskap så nu finns det på papper att det är Daniel som kommer att vara pappa till barnen. Och vi anmälde också samtidigt att vi vill ha gemensam vårdnad om barnen. Skönt att ha det gjort nu innan !



Jag älskar dig Daniel My One And Only ♥♥♥


v 32 (31+6)

Magen växer o växer :D



Jag var hos Barnmorskan i veckan och kollade de gamla vanliga..

SF = 38cm
Blodtryck = 120/60
Vikt = +14 kg
HB (järn) = 126
Hjärtljud Bebis höger = 150
Hjärtljud Bebis vänster = 137

Normalt om man väntar ett barn ska SF vara runt 31 cm så min mage är stor ! Fast det känns inte som den är så stor..
Alla värden var superbra! O det är underbart att vara gravid :D
Järnvärdet hade höjts ända till 126, superduperbra jue :D jag äter ju två tabletter om dagen och så dricker jag blutsaft varje dag också.

Och nu är det bara 8 veckor kvar till BF men oftast kommer tvillingar tidigare så det kanske bara är 5-6 veckor kvar ! Lääääängtar !

Gravid

Heeeeeeeeeeeeej alla !

Fast jag inte jobbar alls längre (o har inte gjort de på länge heller) har jag fullt upp hela tiden. Jag hade helt enkelt inte haft tid att jobba. Det är besök hos Barnmorskan, Tillväxtultraljud, föräldrargrupp, möte på försäkringskassan, fika med en massa kompisar o shopping till bebisarna(som jag har skrivit innan är det ju en massa man behöver). Just nu känns det som att det är skönt att man har varit ledig så pass länge så man har haft tid till allt man vill göra innan bebisarna kommer, förbereda sig och vila upp sig rejält !