Vi


Söndag

God morgon Söndag!
Tänk vad helgen har gått fort och att det redan är söndag... Men en härlig söndag är det ju vi har kvar! Idag ska jag åka på loppis med svärfars fru och sen kommer resten in till stan och så ska vi äta o kolla lite.

I fredags var vi bara hemma och hade fredagsmys och igår hade vi lördagsmys; först var på Ikea en svänga och sen var på Milano och åt pizza med tjejernas gamlemoster, Emma och Peter. Mysig helg hittills. Saknar ju min lillasyster bara ♥!


Tjejernas fredagsmys; majsbågar smaksatt med ost och örter, mums!


Hilma ritar


Alma cooling slappar :)


Hela familjen med två trötta brudar

ÖF o kladd

Idag har vi varit på Öppna Förskolan o lekt av oss lite med dom andra barnen! Hilma och Alma tycker att det är jätteroligt att vara där och det är så skönt när vi kommer hem för dom är helt slut då och så sover dom länge! Idag skulle vi måla med barnen, dom hade färgat filmjölk i alla dess färger så skulle barnen får kladda o måla. MEN det blev inget kladd för FEGA Alma och Hilma. Dom bröt totalt när vi hälde ut färg framför dom och ville inte bli kladdiga. Vilka fegisar vi har! Dom andra barnen tyckte att det var jätteroligt och kladdade ner sig och smakade, men inte Hilma och Alma, haha.

Så något vi måste öva på är att kladda ner oss!












Lampor

Jo vi var på Ikea idag, vi träffade gamlemormor och Kenneth där redan vid halv tio så vi åt frukost där. Billig och god frukost! Efter frukosten gick vi en runda och kollade och Hilma o Alma provlåg varje säng dom kunde komma i :) Så sööta! Sen gosade dom en massa med alla olika sortes gosedjur och åkte rutchkana, dom hade roligt iaf! Jag tänkte att jag skulle köpt nya fönsterlampor, eller skärmar, men jag hittade inget som föll mig i smaken... Så då sparade jag dom pengarna :) Resten av dagen har vi bara varit hemma o slappat!

Bättre!

Jag tycker att det blir bättre och bättre med brudarnas förkylning och hosta nu. Så skönt att det är på rätt väg! Så på onsdag är vi förhoppningsvis redo för alla kompisar och öppna förskolan igen :)
Idag har vi bara varit hemma o lekt o gosat mycket♥! Tvättat lite har vi gjort med...



Imorgon ser vi fram emot att träffa gamlemormor o Kenneth på Ikea!

Nära och Kära♥

Det känns som hostmedicinen har hjälpt lite... Tjejerna har inte hostat riktigt lika mycket som igår. Och inatt vaknade jag inte en ända gång, vi sov som grisar allihop! Och vi vaknade inte förrän halv8 idag på morgonen när Alma ville gå upp :) Underbara ungar vi har!!!

Idag har vi haft besök hela dagen igen! Det är så mysigt när nära och kära kommer o hälsar på!♥ Först var tjejernas mormor & morfar här, sen kom deras farfar & Lena och senare kom deras gamlemosterMia o Emma! Så vi har haft fullt upp hela dagen och Hilma och Alma har haft lekkamrater hela dagen :)

Hoppas att ni har haft en bra söndag!? ♥ KRAAAM ♥


Hosta

Hilma är mycket bättre idag och hostan är lite lindrigare! Däremot är Alma mycket sämre idag. Hon har hostat så hon har spytt och hon har inte varit pigg alls :( Så idag på förmiddagen ringde jag till sjukvårdsrådgivningen och tänkte fråga om det fanns något att ge mot hostan men hon skickade oss till en läkare istället...

Så idag var Hilma och Alma hos doktorn för första gången (förutom på BHV). Först ville doktorn lyssna på hjärtat och sen på lungorna, Hilma tyckte det var OK men hon var inte helt nöjd och Alma ville inte alls att doktorn skulle ha den där saken på hennes mage, hon puttade och slet i de där stetoskopet men läkarn hörde vad hon skulle och hon tyckte att det lät bra på båda töserna. Hon tittade också i öronen och där såg hon att båda tjejerna hade början till öroninflammation på ena örat och hon sa att vi skulle ge Nezeril (Nässpray) 2ggr/dag i 5 dagar så det skulle hjälpa. Men tillbaka till hostan, Tjejerna fick hostmedicin och bricanyl utskrivet så nu får vi hoppas att hostan blir lindrigare för Alma också!

Jag hoppas att mina brudar sover gott inatt och är piggare imorgon och till er som läser ikväll vill jag önska att ni också får sova gott inatt! Kraaam till er

Sjuklingar

Det är inte bara en sjukling här hemma nu utan en si så där 2-3 stycken! Hilma har smittat Alma med den förskräckliga hostan så nu går båda omkring här hemma och hostar och snuvar. Men ingen har feber iaf, tack o lov! Jag har också börjat bli snuvig nu, dock ingen hosta (peppar peppar!!). Man kanske inte ska kallas oss sjuklingar. I övrigt mår vi ju bra hela familjen iaf och det är vi tacksamma över! Lite snorigt och hosta är OK!

Just nu sitter jag här och njuter av en cappuccino från vår Dolce Gusto, Alma och Hilma har precis vaknat, dom har sovit i 2 timmar, så nu är det slut på lugnet igen :)


Underbara Tulpaner






Sjukling

Igår när jag kom hem från stan så var Hilma väääldigt gnällig och mammig. Hon har varit lite snorig sen i lördags och igår började de rossla och hon fick lite hosta och hon hade även lite feber på kvällen... Hon sov bra inatt och idag har hon inte haft någon feber, hon har bara varit fortsatt mammig och jätteförkyld. Jag tycker det är jobbigt när dom e förkylda dom små liven, man vet ju inte riktigt vad dom vill :/ Hoppas att denna förkylning försvinner snabbt bara. Och hoppas att inte Alma smittas och blir sjuk lagom till Hilma är frisk...

Imorn skulle vi åkt till öppna förskolan och målat med fingerfärg men vi får nog tuvär stanna hemma så vi inte smittar några andra barn :(


Ida och Jag ♥

Jaha då var det redan tisdag och dags för min lillasyster att åka tillbaka till Falkenberg igen...
 Som dom flesta kanske redan vet så är det så att hennes kille Mackan har börjat spela med Falkenbergs FF i superettan nu så dom har typ flyttat dit, Ida kommer fortfarande bo hemma lite också, hon har ju inget jobb där än. Jag är jätteglad för Mackans skull och hoppas verkligen att det kommer gå superbra! Men det är klart man saknar er hela tiden!

Igår var Ida och jag på stan själva. Daniel slutade tidigt så jag passade på att åka in utan barn en liten stund! Det var helt underbart, och vad mycket tid man hade :) Vi fikade lite och shoppade inget speciellt, lite smågrejer bara, mascara, mini derm, sminkborttagning, en tröja...



Mamma och Ida har varit här idag på morgonen och ätit frukost med oss och gosat med Hilma och Alma för det kanske e några veckor tills vi träffar Ida igen men det är tur att det finns skype!

 och nu sover tjejerna så det är dags för mig att göra lite nytta, tvätta, blääää!

Hoppas ni har en bra tisdag! KRAM TILL ER!

Vespa



Hilma och Alma fick denna fina "gungvespan" av mormor och morfar idag :)

Söndag

Idag har varit en skön slapparsöndag med först besök av tjejernas farfar, sen besök av tjejernas mormor o morfar, mosterIda o Mackan och sen kom även tjejernas farbrorTotte o Amanda (och kusin i magen). Såå vi har haft fullt hus hela dagen! Så mysigt! :)







Frukost

Idag vaknade tjejerna vid halv 8! Som vanligt nu för tiden! Såååå lyxigt för deras mamma som får sovmorgon varje dag :) När vi hade fixat oss iordning och så så for vi till stan för att äta frukost med mormor! Vi hade mysfrukost på ett café och så tog vi en kortis på stan och jag köpte mig ett par nya jeans på gina tricot för mitt presentkort som jag fick i julklapp! Så nu e jag glad!!!

Och bara för att tjejerna sov en kvart i vagnen på vägen till bilen så kunde dom inte sova alls när vi kom hem! Dom brukar sova mellan 12 och 14 ungefär och idag sov dom mellan 11:45 och 12. Det är så irriterande att dom inte somnar när man vet att dom verkligen behöver de! Så när deras pappa kommit hem och vi hade ätit middag så tog vi en skön nap i soffan hela familjen! Sååå mysigt ♥





♥♥♥Vi skickar massor med kärlek till Moster Ida och Mackan♥♥♥

Förstoringen



Denna vackra tavla pryder numer en vägg i vårt vardagsrum!!

Harrys



I fredags var tjejernas mormor o morfar barnvakt medan Daniel o jag var ute o roade oss lite med Ida o Mackan! Fasen vad vi behövde de och vi hade såå jäkla roligt! Vi var på Harrys o åt massa god mat, drack goda drinkar och bowlade!


MumsMums

Idag på förmiddagen var Hilmas och Almas gamlemormor och Kenneth här o lekte och vi fikade mumsmums. Hilma och Alma tyckte att det var jättegott meen kladdigt! Alma brydde sig inte så mycket om att hon blev kladdig men Hilma försökte äta så gott de gick utan att kladda ner sig...




Nyårsafton

Igår avslutade vi år 2010 med supergod mat, supergod dricka och supergoa gäster! En lugn och trevlig kväll med en matupplevelse av, ja, nästan världsklass ;) Brudarna la vi som vanligt vid 19tiden och dom sov gott hela kvällen och natten, helt omedvetna om vad som har pågått...


Välkomstdrink; Sötsur GreenApple


Förrätt; Skagen A la Peter


Varmrätt; Hasselbackspotatis med oxfilé, rödvinssås, ostbakad tomat och broccoli


Dessert; Vit chokladpannacotta med jordgubbstäcke


Innan tolvslaget så vi inte skulle somna ;) Ost och kex



Glada Daniel och jag önskar er alla ett riktigt bra 2011!!