Föräldragrupp

I fredags var jag o bebisarna på föräldragrupp, Daniel kunde inte komma ifrån jobbet eftersom det är kl 9 på morgonen. Först var det kl 13 men jag hade fått fel tid av BM som ringde o berättade de i torsdags.

Det var bara lite förberedelser för dom kommande 4 fredagarna, presentation av alla mammor o pappor och lite avslappning på slutet. Jag hoppas att de kommer att ge lite. Denna veckan blir det besök på BB och förlossningen, det ser jag fram emot !!

Dom blivande mammorna verkade helt ok och det är ju alltid roligt att bekanta sig med nya människor !

Har ni varit på föräldragrupp ?


Ultraljud

I torsdags var vi på tillväxt ultraljud, vi hade varit "lediga" därifrån i nästan 4 veckor. Nu blir det varannan vecka igen.. Bebisarna var sprattliga o livliga som vanligt ! :D

Dom hade blivit stora nu, iaf den ena ! Den vänstra bebisen vägde 1706g och var så stor som den skulle va och den högra bebisen vägde 1370g alltså ca 350g för lite. Men den följer sin viktkurva och bara det inte börjar skilja mer så gör det inget att den har halkat efter lite.. Vi lyssnade även på flödet i navelsträngarna och det lät jättebra!
Denna gången var vi i ett annat rum som har en mycket sämre ultraljudsapparat så vi (Daniel o jag) hade lite svårt för att se bebisarna så väl som vi brukar, hoppas det blir den bättre nästa gång ! Nu börjar dom ju bli så pass stora så man vill se dom ordentligt på den där skärmen. Men snart får vi se dom på riktigt, åååh längtar !!




Bebisarna vul v7

Kalas

Idag har vi varit på kalas. Daniels lillebror Totte fyller år idag !!

GRATTIS IGEN !!
Hoppas du blev glad för paketen från oss !




Konradsson

Idag när Daniel kom hem hade han med sig en tavla :D Suuuuperfin ! 

Han är väääldigt intresserad av konst o här hemma på väggarna har vi bara en massa fina tavlor ! Han ska ta med sig en tavla tillbaka o byta med denna som han tog hem idag. Så i slutändan blir det ju inte så dyrt. 

Den sitter klockrent i vårt vardagsrum !



Mia, den e lila ;D

Hicka

Bebisarna har hicka i stort sett hela tiden i magen. Dom byter av varandra.. Det är såå mysigt att känna dom där inne. Nu rör dom sig i nästan hela tiden och plötsligt så är det något i magen som sticker ut, typ en rumpa eller en arm eller fot ?
Det är nog ganska trångt för dom där inne redan nu skulle jag tro...

Vi ska på ultraljud i veckan, hoppas att dom har växt till sig rejält dessa veckor nu !!

Magen idag : Vecka 31 (30+4)


Söndag

Sitter här hemma i min ensamhet. Daniel tog bilen till golfbanan, han skulle spela någon tävling  ! Håller tummarna att dom vinner !!! :D Så det blir en heldag hemma idag. Om några timmar kommer världens bästa syster yster o ska göra mig sällskap ! Och just nu letar jag bebisgrejer på datorn. Känns ju som man inte ens har inhandlat hälften av allt som man måste ha hemma när bebisarna kommer..

Det som bla ska inhandlas är :

Amningskudde
Vagnkuddar
Handdukar
Bröstpump
Spälsängar, madrasser, täcken, kuddar
Vagn
Lite kläder, mössor
Strumpor
Blöjor
AmningsBH

Skötväska

Badbalja

Byrå till bebisarnas rum
Bröstinlägg
Lammskinn till liggdelarna
Fleeseoveraller - ska vi få av bebisarna mormor o morfar
Babygym - ska vi få av bebisarnas gammelfaster
Pyjamaser
Skötbädd
Tvättlappar
Plastad froté
Bindor
Babyolja
Babysitter

Ja ni ser, listan kan säkert bli  mycket längre !!
Är det något som ni tycker är jätteviktigt som jag måste ha med på listan ?

Ha en bra söndag !!


V 30 (29+4)

Fasen vad magen växer fort. Jag undrar hur stor den ska bli egentligen ?



Tre jobbiga:
Jag har fått en massa bristningar på magen, höfterna och insidan av låren nu. Och fler lär det bli. Men det är inget att bry sig om. Inte om man tänker på vad man får för de..

Bebisarna sparkar o hickar titt som tätt nu tycker jag.. det är mysigt som sjutton ! Men den högra bebisen har börjar sparka mig på revbenen ! AAAJJ, det gör ju ont. Jag trodde inte på folk som sa att det gjorde sååå ont ? Men nu vet jag, o hårdare lär dom ju sparka ju större dom blir.

Halsbrännan blir bara värre o värre. Jag trodde jag hade haft halsbränna innan, men detta jag har nu är heeelt sjukt ! Det sägs att bebisarna har mycket hår om man har mycket halsbränna, det ska bli intressant o se om det är så ! :D

Allt annat är bra med mig iaf !! Hoppas det är bra med er !

KRAAM


jiiiihuuu

VECKA 30 (29+1)
Det är helt otroligt. Jag är redan i vecka 30. Det har ju gått superduperfort hit. Eller det kanske det inte har gjort, det känns ju som man har varit gravid hur länge som helst.. Men nu börjar vi närma oss våra bebisar! Åh vad jag längtar !! Det ska bli sååå otroligt mysigt att få hålla dom i famnen o pussa på dom, och att bara få se dom!! Det känns inte verkligt att om ungefär 2 och en halv månad så har vi två små söta liv till i huset och i våra liv. Underbart, overkligt..

MVC
Jag var hos BarnMorskan i veckan.  Hon vägde mig, jag har gått upp 11,5 kg sammanlagt, hon mätte min mage, SF var 35 cm, ungefär som i vecka 39 när man väntar 1 barn, jag känner mig inte riktigt så stor, tog ett nytt blodprov för det förra hade förstörts av någon anledning, kollade järnvärdet som bara var på 114, alldeles för lite, jag ska fortsätta ta två tabletter om dagen och äta järnrik mat ! Förra gången hade jag lite för lågt blodtryck men det hade blivit bättre denna gången. Vi lyssnade på bebisarnas hjärtljud också ! Bebis 1 (höger) hade 143 och bebis 2 (vänster) hade 150.  De har varit på ungefär samma varje gång..

Maternity

Världens bästa Linda har varit här nästan hela dagen idag och fotat min mage. Det bästa hon vet är att ta kort, kanske blir hon en fotograf en vacker dag ? Man kan tro de om man kollar domma fina bilderna ! TACK LINDA !! DU ÄR BÄST !!















och ni ska veta att detta bara är en liten del av dom bästa bilderna !


Hörnet på huset

I helgen var jag o mamma o köpte grejer till vårt "hörn". Jag ville fixa till där med lite buxbom o fina stenar.. Innan var det en rhododendron där. Jag gillade inte de så vi grävde bort den förra sommarn.

Så här såg det ut innan vi började fixa.


Och så här blev resultatet som Daniel fixade med lite svordomar och några öl.. Superfint tycker jag !! Bra jobbat älksling !

Bebisen hade Hicka

Idag har Daniel o kännt att en bebis hade hicka där inne. Vi tror att det var det iaf. Det hoppade med jämna mellanrum. Eller typ tickade. Man såg till och med på utsidan hur det vibrerade. Det höll på rätt länge också. Kanske 3-4 minuter.. såå mysigt !!

Magen v28 (27+3)





Magen växer som bara den. Och det gör bebisarna också !!!!
Vi var på ultraljud igår. Daniel, Jag o Bebisarna.. Det var precis som dom hade lyssnat på vad jag har sagt till dom. Jag har bett dom att växa en massa o bli stora bebisar ! Dom hade vuxit som tusan !!! Bebisen på vänster sida hade gått upp 400g på 2 veckor. Så jäkla bra !! Den vägde 1126 nu. Och bebis till höger är ju lite mindre men den hade gått upp 300g på två veckor och vägde nu 942g. Nu ligger båda innanför kurvan. Jag är så jäkla glad !! Tänk vad stora bebisar jag har där inne. Ungefär 35cm från topp till tå. Som vanligt så sa läkarn att dom var sprattliga o allt såg bra ut !! Skönt att höra !! Tänk, snart är det oktober o dom är klara att komma ut. Jag är så nyfiken, det ska bli såå mysigt hålla dom i famnen o pussa dom i pannan !!

Från och med nu är jag sjukskriven på heltid. Så skönt !! Bebisarna och jag ska vila o vila o växa nu fram till oktober !!


Förra veckan skickade jag in ansökan om havandeskapspenning o redan igår fick jag ett brev tillbaka att jag är beviljad hel havandeskapspenning från och med den sista augusti. Så det blit inget mer jobb för mig nu. Jag ska bara förbereda mig för förlossning och bebisarnas välkomnande till världen o familjen Lundgren!!