Massor med snö

Här i Vassmolösa fortsätter det att snöa och snön lär väl ligga till April som de gjorde förra året. Det är jättemysigt med snö och Hilma och Alma gillar den! MEN, den kan hålla sig från vägarna och från vårt hus så slipper man vara orolig när man kör bil och så slipper man skotta dag ut o dag in!

Idag har tjejernas mormor och mosterIda varit här. Vi har ätit pepparkakor, varit ute i snön o åkt pulka och gjort snöänglar! Haft en sån där mysig tisdag som bara vi kan ;)





Blir man glad och tokig av pepparkakor?




Tomtenissar



Det var inte lätt att ta kort på tjejerna till Julkorten i sina tomteklänningar. Dom vägrade att sitta still och blev den ena bra blev den andra dålig eller så slängde någon av sig mössan! Men något bra blev det iaf så nu är dom ivägskickade för utskrivning!

Bustjejerna



Här busar Hilma och Alma med deras bil, fast dom har varsin precis lika dan så måste dom ändå ha samma! Så här är det ofta här hemma... ♥ Mamma älskar er över allt ♥

Faster Casper och Farbror Kevin





Förra veckan var dom sötaste grabbarna här. Tjejernas Farbror Kevin och Faster Casper. Vi bakade goda chokladbollar och dom busade med Hilma och Alma :) Myyyys!!

Sångpåse

Bild lånad från www.abcleksaker.se

Idag har vi varit hemma hos Linda och Nea, vi tog en promenad, åt god lunch (kokos- och bananpannkakor) och mös.. Nea har en sångpåse som hon fick i doppresent och jag hade aldrig hört talas om en sån innan... Men nu när jag vet vad det är så vet jag att Hilma och Alma vill ha en sån här i julklapp! Dom älskar ju när man sjunger för dom!

Påsen inehåller 6 figurer. Och till varje figur så finns en sång man kan sjunga. Barnen från sticka ner handen i påsen och ta en figur och sen komma på vilken sång man ska sjunga. Det finns även fler figurer som man kan lägga till. Så mysigt och så passande för Alma och Hilma.

Påsen finns att köpa på Paddington och på nätet också www.abcleksaker.se , www.barnparadiset.se


Mormor

Idag har Hilmas och Almas mormor varit här hela dagen. Hon kom redan vid halv nio (me like!) och hon hade med sig varsin macka till oss från lotsen. Jo, tjejerna fick en att dela på också! NomNomNom, det var en riktigt god frukost, tack kära mamma! Vi hittade inte på något specielt, tog det bara lugnt hemma. Girlsen gav mormor bok efter bok som hon skulle läsa för dom, det är det bästa dom vet just nu. Dom sitter som två ljus o lyssnar o tittar o pekar! När mormor är här är det bara hon som gäller för tjejerna, mamma kan kvitta ;) Men det är skönt för då kan jag fixa lite o tvätta o så, lite avlastning är alltid skönt! Och tjejerna har ju världens bästa Mormor!


Grillad korv

Igår var vi i en lekpark inne i stan med tjejernas morfar och mosterIda o Mackan (mormor jobbade). Mina söta kusiner var också med. Vi grillade o lekte och hade det jättemysigt men det var lite kallt!



Tänk att det behövs 3 fullvuxna män för att tända en engångsgrill ;)



Eddie och Alma



MosterIda och Hilma



Emmie och Hilma



Joel

söndagkväll

Tjoho vilken rolig söndagkväll vi har här hemma ;)




UPPDATERING: Vi vann inte ens en bil!

Granatäpple

Idag har varit en lugn och skön fredag! Vi tog det lugnt idag på morgonen och kom inte iväg förrän 1. Vi åkte hem till mosterIda där vi bara slappade och lekte och vilade lite :) Sen kom tjejernas morfar hem och han var hungrig så vi åkte till Lilla Italia och käkade pizza! NomNomNomNom var det som Alma säger :D

Girlsen sover sen några timmar tillbaka och nu ligger D och jag här i varsin ände av soffan, Daniel tittar på någon film och jag kikar lite på datorn och smaskar på granatäpple. Mumsigt och riktigt nyttigt!



Hoppas att ni har en bra fredagkväll och att ni får en trevlig helg! KRAM PÅ
ER


Hallen efter renovering






Hallen innan renovering






Kalas

I söndags var vi på Ettårskalas för alla barnen i föräldragruppen. Vi är 5 mammor som började gå på föräldragrupp som MVC anordnade när vi alla var gravida sommaren 2009! Efter att alla barnen kommit så har vi fortsatt att träffas. Oftast träffas vi på Öppna förskolan en gång i veckan men ibland tar vi en lunch på Ikea också. Det är så skönt att träffa mammor som är i ungefär samma situation som en själv! Och ett plus är ju att barnen har roligt ihop också :D

I söndags var alla familjer inklusive pappor inbjudna till Caroline och Milia för att fira alla ettåringar! Vi bjöds på tårta, kakor, muffins och ettåringarna fick egna bakelser! Hilma och Alma gillade rån mycket bättre än tårta och dom ville inte kladda ner sig, haha. 
Alla hade köpt varsitt paket som las i en hög på golvet så alla barnen fick välja vilket paket dom ville ha... Alma fick en giraff som spelar musik och Hilma fick en bok, ett armband och en rosa body!











Ledig

Hej på er!
Det känns som det är söndag idag. Jag hänger inte med riktigt.. Daniel har varit ledig sen i tisdags och det har gått så jäkla snabbt! Vi har haft fullt upp hela tiden, inhandlat dom sista grejerna till hallen och fixat allt så nu äntligen är allt iordning här hemma!! Vi (läs Daniel) har renoverat i hallen sen i april. Och det har verkligen varit kaos här hemma. Det har varit saker överallt! Och inte nog med renovering så har vi två små barn som sprider ut sina leksaker överallt :)

Daniels lediga och inte lediga dagar har han spenderat i hallen. Och nu i helgen när vi lagt tjejerna har vi tagit oss varsin kall öl och fixat det sista! O nu äntligen är vi klara! Ni ska få se bilder imorn!