Kärlek

"äcka pappa äcka mamma äcka pappa äcka mamma" - älskar pappa, älskar mamma var helt underbara ord som Hilma sa när det var läggdags idag! Jag blir helt rörd!

Imorgon är det den första dagen i september och den första dagen för mig på jobbet med nya ägare. Vi har ingen aning om hur det kommer bli, förhoppningsvis blir det bra!

Tjejerna har varit lite oroliga och saknat mamma på dagis dom senaste dagarna, dom har sovit dåligt och varit lite nere. Det är lite jobbigt för mammahjärtat! Funderar på om det är för att jag jobbat kväll mån-tis och vi inte träffats på kvällen? Jag saknar dom hela tiden när jag är på jobbet och specielt nu när dom har varit ledsna. Men efter imorgon har vi iaf tre dagar ledigt tillsammans!

Som alltid i början på hösten så kommer förkylningar, inga undantag här, hör tjejerna hosta där uppe :(

Hoppas att ni haft en bra onsdag! Nu är det natta för mig som ska upp tidigt imorgon också! Kram Kram

Snart är det dags för dagis och jobb igen....

mms_img66886 (MMS)

Snart är det dags för dagis och jobb igen. Det är perfekt när man hinner med lite mys innan! Hoppas ni får en bra dag! Kramar


Har precis intagit ett lass med kräftor ho...

mms_img66884 (MMS)

Har precis intagit ett lass med kräftor hos tjejernas mormor och morfar. Jag mötte upp min lilla familj där efter jobbet. Min lillasyster är hemma från Falkenberg nu i helgen så nästan alla var samlade, riktigt myyys!


Daniel har fått en ny leksak av sin svärfa...

mms_img57900 (MMS)

Daniel har fått en ny leksak av sin svärfar idag ;) nu får man passa sig!


Sitter här och är helt uttråkade och vänta...

mms_img57899 (MMS)

Sitter här och är helt uttråkade och väntar på att tiden ska gå så vi kan få hämta våra prinsessor. Tiden går inte fort nu :( När vi hämtat dom ska vi på middag hos min farmor, vi har det lyxigt som blir bjudna på middag två dagar i rad!


Vi äter morgonchips efter gröten idag :) D...

mms_img57897 (MMS)

Vi äter morgonchips efter gröten idag :) Det är gottit! Sista dagen på mammaledigheten och sista dagen för inskolning. Imorgon börjar jobb och dagis på riktigt. Fy sjutton vad det har gått snabbt, jag har inte hängt med alls... Det har helt klart varit dom bästa åren i mitt liv, bara en massa lyckorus och kärlek! Hoppas att ni får en bra dag, de ska jag ha! Kram kram


Att köra vagnen själv hem från dagis är de...

mms_img57896 (MMS)

Att köra vagnen själv hem från dagis är det bästa! Att bara få gå är o vara stor! Stora tjejer som är redo att lämna mamman nu, mamman är dock inte lika redo men det får hon ju bara respektera! Det har gått jättebra på dagis idag också, det enda var att dom inte sovit så länge och att dom frågat om mamma och pappa men inte varit ledsna iaf! Alma och Hilma trivs verkligen på dagis Idag ska vi hem till tjejernas farmor o äta middag! Gött!


Tvätta bilen

Alma och Hilma hjälpte morfar att tvätta bilarna i lördags




Skummet var väldigt intressant


Och blöt blev man ju också





Tjejerna passade på att tvätta sina egna bilar också!




Jag har precis hämtat mina sötistjejer på ...

mms_img57892 (MMS)

Jag har precis hämtat mina sötistjejer på dagis o nu sitter vi o myser i soffan. Man blir trött när man går på dagis! Idag var det tredje gången dom sov där och det gick jättebra idag. Igår hade Hilma varit lite ledsen saknat mamma o pappa men idag hade de gått mycket bättre! Så skönt! Både idag och igår sprang Alma fram till mig och jag fick en jättekram och puss när jag kom för att hämta dom, lycka! Hilma har också blivit glad och båda tjejerna har velat gå hem och tagit mig handen, åh det så mysigt! Och det är inga problem alls att lämna dom! Superduperduktiga tjejer! Skryta får man va!? ;)


Mitt kvällsnöje en lördag som denna :) Mia...

mms_img48550 (MMS)

Mitt kvällsnöje en lördag som denna :) Mia o jag var ute nästan 3 timmar medan tjejer sov idag! Sen har tjejernas mormor och morfar varit här och vi har grillat o sjungit och tvättat bilarna. Daniel har börjat renovera i vårt lilla krypin under trappen. Så här bra kan man ha det en lördagskväll ;) vad hittar ni på? Kram kram


Regn

Idag har det inte alls varit roligt väder och vad passade inte bättre då än att Hilmas och Almas nya regnställ som jag beställt i veckan kom idag :)


Didriksons Slaskeman som vi beställt på
www.barniallt.se där det var extrapris just nu!

Sova

Idag har tjejerna varit på sin 7e dag dagis/förskolan (vad säger ni och vad ska man kalla de?) och idag var det dags att sova där. Jag var med en stund på förmiddagen och när jag gick hem idag sa tjejerna ingenting. Jag tycker att det är jobbigt att lämna dom men när jag vet att dom har det bra och att dom är glada så tycker jag att det går bra ändå! Det hade varit 100000 gånger jobbigare om dom var ledsna.

Jag gick hem o plockade iordning och bytte lakan och fixade lite och oj vad tomt det var! Och tyst behövde jag ju inte vara heller, helläskigt! Jag har inte varit själv hemma sen innan tjejerna föddes. Bara när dom sovit. Jättekonstig känsla var det verkligen. Efter en halvtimma ringde jag till dagis och frågade hur det gått, och dom svarade att det går hur bra som helst, det är så skönt att höra! Och efter en timma igen så ringde en personal (mitt hjärta dunkar och jag tänker, nu kan dom inte sova och jag får hämta dom ögonaböj) men hon skulle bara berätta att Alma och Hilma har somnat och det gick jättebra, det tog ungefär 20 min och dom sov gott. Och efter en timma igen ringde dom och sa att tjejerna hade vaknat så vi kunde komma o hämta dom. Stoltaste mamman i världen hämtade jag mina tjejer som var nöjda med dagen på dagis och ville gå hem :)

Jag saknar dom så när jag inte får vara med dom hela tiden ♥♥ Det är väl extra jobbigt när man bara är hemma och väntar på att man ska få hämta dom, blir väl skillnad sen kan jag tänka mig när man börjar jobba. Vi får hoppas på det iaf!

Alma o Hilma vet precis vad det handlar om...

mms_img18006 (MMS)

Alma o Hilma vet precis vad det handlar om på morgnarna nu, vi äter välling, morgonmyser i soffan, klär på oss, äter gröt, borstar tänderna sen är det dags för utekläder och gå ut o hämta cykeln i garaget. Samma sak varje dag :) Det är vardag de! Men å andra sidan har vi ju gjort så här hela tiden så det är inte mycket förändring. Vi får se sen vad man får för arbetstider och hur dagarna ser ut då... Nu sitter jag här på dagis och ska vara tråkig, det är minsann inte lätt när alla barn är så glada och kommer fram o ska prata och inte minst Alma och Hilma... Snart är det dags att säga hej då och tjejerna ska vara kvar och efter lunchen hämtar jag dom igen. Kram till er


Just nu har vi morgonmys innan vi ska gå t...

mms_img45899 (MMS)

Just nu har vi morgonmys innan vi ska gå till dagis... Hoppas att ni får en bra dag! Kram


Hej på er! Just nu äter vi lunch och snart...

mms_img45898 (MMS)

Hej på er! Just nu äter vi lunch och snart är det napdags för tjejerna... Dom är trötta nu när dom har varit på dagis. Det är mycket som händer i deras små huvuden. Idag vinkade vi hej då igen och jag var borta en halvtimma. Det gick jättebra, varken Hilma eller Alma sa någonting, Alma hade bara undrat en gång vart mamma var. Och likadant igen som dom andra dagarna ville tjejerna inte gå hem. Godingarna är verkligen redo för detta nu! Imorgon ska dom få äta på dagis och jag ska lämna 1,5 timme. Det går fort fram nu, läskigt tycker jag, roligt tycker Alma o Hilma!


tredje dagen

Idag var det tredje dagen på dagis och det var dags att vinka och säga "hej åå" som Alma o Hilma säger. Jag vad där en liten stund i början och pysslade och sen när jag skulle gå och sa hej då så brydde sig inte Alma o Hilma. Dom fortsatte med sin lek och dans ;) Jag var ute och gick en kvart och när jag kom tillbaka sa dom att Alma hade kollat efter mig en gång och sen var det inget mer. Dom tittade på mig och fortsatte leka. -Nu ska vi gå hem, tjejer! Sa jag när jag kom tillbaka men ingen ville gå hem. Hilma la sig ner på golvet och skrek, Alma började gå mot dörren. Det känns ju skönt att dom vill vara kvar och leka. Men lite ledsen blir man ju alltid. Det skaver lite i mammahjärtat att man ska lämna sina älskade små barn till främlingar.... Fast man vet att dom kommer att få det bra! Dom har ju allt på dagis! Och dom behöver dagis!!

Nu vaknade tjejerna efter sin nap, dags att äta mellis sen ska vi åka hela familjen och bestiktiga bilen, äta middag någonstans och köpa regnställ...

Ha en bra måndag, hörrni! Kram kram

Finaste ♥♥




♥♥

Idag har det varit en lugn o härlig dag. P...

mms_img23565 (MMS)

Idag har det varit en lugn o härlig dag. På förmiddagen städade vi lite och efter tjejernas nap åkte vi hem till mormor o morfar på middag! Nu är vi på väg hem, har vi varit o handlat lite... Hilma och jag sitter bak idag, det tillhör ovanligheten, jag brukar alltid köra annars :) så det känns lite konstigt, men samtidigt mysigt att kunna prata lite med tjejerna! Ikväll blir det nog en runda i skogen om min kära vän Mia vill hänga på?!


På väg hem från andra dagen på dagis. Det ...

mms_img32618 (MMS)

På väg hem från andra dagen på dagis. Det gick lika bra idag och när det var dags för oss att gå hem och vi skulle säga hej då till fröknarna så vinkar Alma o Hilma o säger hej då till mig o Daniel... Så det känns väldigt bra just nu, dom är verkligen redo! Så skönt!!


Kalmar stadsfest

Ikväll har vi varit, som precis alla andra i Kalmar, inne på Rix fm. Det är ju en massa artister som uppträder och man får se alla gratis! Vi åkte in en liten sväng. Kollade lite, sen åkte vi hem igen. Mysigt att bara kolla läget! Vi hälsade på tjejernas mormor och morfar och moster som bänkat sig i öltältet. Egentligen var det ju sängdags men tjejerna höll igång. Vi såg bla Sanna Nielsen (snyggare kvinna får man leta efter!) Alma och Hilma tyckte att det var roligt och dom dansade som tusan :) När vi kom hem slocknade dom med en gång!




Dagisbarn

Första dagen på dagis gick jättebra! Tjejerna har ju varit där en gång innan och hälsat på och dom kände igen sig och sprang in utan att vänta på mamma. Dom sprang in och hämtade vagnarna som dom fastnade för sist vi var där. Det känns så skönt att dom redan trivs! Jag fick sitta vid ett bord och pyssla lite med ett sånghäfte och en "namnblomma" som ska sitta ovanför deras krokar medan tjejerna lekte. Efter en timma skulle vi gå hem och både Alma och Hilma blev superarga, dom ville inte gå hem. Dom ville fortsätta leka med dom andra barnen... Det känns jättebra att dom vill vara där och jag tycker att dom känns redo för dagis! Imorn ska vi dit igen och då ska pappa följa med också.


Idag är det torsdagen den 11e augusti, tän...

mms_img32615 (MMS)

Idag är det torsdagen den 11e augusti, tänk att vi redan är här! Idag är den dag som Alma och Hilma blir dagisbarn. Läskigt! Nu börjare ett nytt kapitel i våra liv...


Nu har vi precis kommit hem från en heldag...

mms_img32614 (MMS)

Nu har vi precis kommit hem från en heldag i stan med moster Ida... Dags att laga middag och ikväll blir det bilbingo för hela slanten! Hoppas att ni har en bra onsdag! Kram kram


Idag lämnar vi vagnen hemma o går till aff...

mms_img52268 (MMS)

Idag lämnar vi vagnen hemma o går till affären!


Igår var min mormor och jag och handla nyt...

mms_img52265 (MMS)

Igår var min mormor och jag och handla nytt till vintergarderoben. Det blev en turkos och en rosa Everest från Stadium. Fina och klara färger! Det känns lite konstigt att köpa overaller mitt i sommarn, vintern känns väldigt långt ifrån. Men snabbt går de o vipps så finns det inga overaller kvar... Inte för att jag längtar till vintern men det ska bli roligt att se Hilma och Alma i dessa färgglada bland snö o tidigt mörker... (hoppas det blir mycket snö i år också, eller lagom!)


Familjemys

Idag har vi haft en riktig familjemysdag! Klockorna ringde så glatt vid halv 7 och efter vällingmys och lite slapp så gjorde vi oss iordning och åkte för att äta frukost på ett vandrarhem i närheten, Kolbodagården. Det var supermysigt! Tjejerna gillade de också! Tuvär hade jag inte med mig kameran eftersom vi skulle paddla kanot efter och man vet ju aldrig med oss om vi skulle välta eller så :)

Kanotturen började inte så bra men efter gnäll och tjat om att man var tvungen att sitta still i båten gav sig Daniel och lät tjejerna sitta uppe (inte i kanoten) så fick han sitta i och hålla i dom medan jag paddlade, då blev det frid o fröjd och supermysigt! Ungefär en timma var vi ute, kollade lite på fågelöar gick iland på någon och sen paddlade vi tillbaka.

I eftermiddag har vi grillat och bara haft det bra i sommarvärmen! och lagom till vällingdags kändes Hilma jättevarm och visst, över 38 graders feber helt plötsligt... Stackars mammas lilla stumpa, tur att vi har en AC där uppe så det inte är så varmt för henne! Hoppas att det är kortvarigt bara...

Bjuder på dessa färska underbaringar nu:




Hoppas att ni har en bra lördagkväll! Kram kram


Just nu paddlar vi kanot i kolboda :)

mms_img52264 (MMS)

Just nu paddlar vi kanot i kolboda :)


Idag äter vi frukost med havsutsikt! Mys m...

mms_img52263 (MMS)

Idag äter vi frukost med havsutsikt! Mys med familjen :)


Skälby

Idag har vi varit på skälby 4H gård med Linda och Nea. Alma och Hilma älskar att titta på djuren, Hilma klappar dom gärna medan Alma helst bara tittar på dom :) Lekplatsen är ju riktigt roligt också!




Almas favorit är denna motorcykeln! Och oj vad hon gungar, snabbt som tusan går det!




Hilma hittade en liten favorit! Så söt och gosig :)






Och fika måste man göra också! :) Sötis Nea!

sommarkvällsmys


Äta glass på stranden är livet!

mms_img74955 (MMS)

Äta glass på stranden är livet!


mömme

"mömme mömme!" (göm er, göm er) ropar Hilma o sätter sig bakom gardinen och hoppas på att Alma inte ser henne med gång :)



Och nästa gång jag tittar dit ser jag 4 fötter!



En vecka kvar

Jaha, nu var det bara en vecka kvar på mammaledigheten. Det är jättesorgligt! Jag vill fortsätta vara mammaledig! Jag vill vara med Hilma och Alma hela tiden! Vi har det ju så bra som vi har det nu... Jag tycker att det är jättetråkigt. Men jag vet att tjejerna kommer att få det jättebra på dagis, dom kommer trivas där med nya kompisar och andra leksaker. Dagiset är ett litet och ganska nytt, det går bara 10 barn där (inkl Hilma och Alma) och alla barnen är födda 09. 
 
Mina stora solstrålar som snart är dagisbarn





Jag antar att det känns jobbigast för mig...

Nu sitter vi på cykelfärjan på väg hem frå...

mms_img34079 (MMS)

Nu sitter vi på cykelfärjan på väg hem från färjestan. Vi har varit där o badat, ätit lunch o shoppat lite. En mysig liten dagsutflykt... Tjejerna tycker att det är jätteroligt att åka båt men dom undrar varför man inte har flytväst på sig. Vädret är helt underbart en sommardag som denna! Hoppas att ni har det bra med fint väder! Kram