Tji fick vi

Idag är det torsdag och på torsdagar så brukar vi åka till öppna förskolan för sång, fika och lek och idag bestämde vi oss för att cykla dit, vi brukar alltid ta bilen annars, det är kanske 5 kilometer så det är ju inte jättelångt att cykla. På vägen dit så trampar jag utav bara fan för att vi ska komma fram i tid (sången börjar vid 09:15) i motvind och i uppförsbackar och tror ni inte, när vi väl är framme att öppna förskolan inte är öppen idag. Jo, det är lov så det är stängt. ååååååhhh, så typiskt, just idag när vi har cyklat och kämpat för att komma fram i tid. Irriterande!!

Istället tog vi en sväng in på affären och sen satte vi oss i gräset och hade lite mysig picninc. Bara vi 3. Alma, Hilma och jag! Det blev en liten mysig tripp iaf! Alla var nöjda och jag fick ju mig lite motion också :)




Maaat

Hilma och Alma gillar inte att äta mat. Inte mat. Dom äter välling, gröt och mellis utan problem men inte mat. Jag vet inte vad det är. Dom får äta själva, både sån mat dom plockar med fingrarna och sån mat dom äter med sked. Dom gillar bäst att äta med sked så dom inte blir kladdiga om fingrarna men dom tar kanske 3-4 skedar sen sätter dom undan tallriken och vill inte äta mer. Vi har tagit upp detta med BHV ett antal gånger och dom säger att det inte är någon fara eftersom dom får i sig den mat dom behöver iaf. Men det är ju så jäkla frustrerande. Man vill ju att sina barn ska äta ordentligt så dom orkar med hela dagen! När vi är borta är det ibland ännu värre då vill dom knappt inte äta alls. Vi har provat många olika maträtter och det är faktiskt bara en som dom äter bra av och vet ni vad det är? Jo det är faktiskt vattenmakaroner och stekt falukorv och ärtor/majs till och det har vi ätit idag. Och dom älskar det!! Och man kan ju faktiskt inte äta det varje dag bara för att tjejerna äter bra då men en dag i veckan eller varann vecka så äter vi de och då är vi så lyckliga. Hela familjen är lyckliga den eftermiddagen, tjejerna för att dom är fulla i magen och för att vi vet att tjejerna har ätit bra! Haha. Tänk vad som gör en lycklig nu för tiden, lite makaroner och falukorv!!!


Gräsklippning

Igår var det premiär för gräsklippning för detta året. Hela förra året klippte gräset efter Hilma o Alma hade gått o lagt sig. Men igår på eftermiddagen så var tjejerna med när deras pappa klippte gräset. Ojoj vad det var intressant!






Vårdag

Såå gutt! Våren bara fortsätter med denna sommarvärme. Det är ju bara för härligt!

Idag på morgonen mötte vi upp Nea och Linda på maxi för storhandling. Sen åkte vi vidare hem till dom för promenix och lite lek!

Jag kan ju säga att det är ju inte smidigt att storhandla med mina två tjejer själv. Dom vill ju allt annat än att sitta still i vagnen och två kundvagnar går ju inte att köra runt på. Oftast brukar hela familjen åka o storhandla och det är ju mycket smidigare! Det var tur att Linda och Nea var med idag!  




Alma och Hilma körde Nea i vagnen


Vi såg en stoooor traktor


Neas pappa har en traktor som Hilma och Alma fick provköra må ni tro om dom, inte minst Alma var överlyckliga!


Traktorskopan var också rolig att sitta i


Söta Nea tittar på dom fina körsbärsblommorna


Finaste Linda och sötaste Nea!

Gamlemormor o Kenneth

Igår var vi hos gamlemormor och Kenneth och åt påskstek! Vi välkomnade också deras precis hemkomna lilla hundvalp Tyson! Så söt!!












glad påsk







Glad påsk på er! Jag hoppas att ni har det bra i solen och det underbara vädret och att ni äter mycket godis! Det gör vi!!

Sippor








Gamleby över dan

Igår tog vi oss en tripp till Gamleby. Både Hilmas och Almas gamlefarmor och gamlefarfar bor där. Vi hade en helmysig dag med god mat, massor med fika, promenad, bebismys, skitsnack och massor med kramar!!


Daniels farmor och hennes Roger


Kasta sten i ån var jätteroligt!


Daniels kusin My kom också till gamlefarfar och tjejerna fattade tycke för henne med en gång!




Lillkusinen Vilgot var också väldigt populär! Såå söt!



Inga fler barn, än!



Idag har denna lilla skönheten varit här :) Nu är jag verkligen säker på att vi inte ska ha fler barn, än! Hilma och Alma är helt tokiga i Tindra! Dom ska klappa, krama, pussa, gosa och busa med henne hela tiden och dom är jätte avundssjuka när Daniel eller jag har henne. Man måste hålla koll på tjejerna hela tiden så dom inte pillar Tindra i ögat eller liknande. Nä fy vad jobbigt att ha en liten bebis och två helt galna tjejer. Det är tur att jag får låna lilla söta Tindra ibland!

Chokladälskare precis som deras mamma









Kinderägg is the shit!! Ser ni att dom gör likadant på alla bilder? Sööötaste tvillingtjejerna i världen!!

Lördagsmorgon

God morgon på er!
Idag är det lördag och för oss en lördag med trädgårdsrensning. Igår lämnades det en container här, vi ska slänge ett gammalt garage vi har på trädgården så vi kommer ha fullt upp! Tjejernas farfar har precis varit och hämtat tjejerna så nu är det jättetomt här hemma :( Dom var iaf jätteglada över att få följa med farfar hem! Men dom kommer hem vid 12tiden igen så får dom sova hemma och i eftermiddag får dom gå hem till gamlemosterIa en stund så vi kan bli klara där ute... Vi saknar dom redan iaf :( Så dags att sätta igång så man får tankarna på annat!

Hoppas att ni får en bra Lördag!!

Tindra

Igår var det fredag och jag älskar fredagar!! På fm var vi hemma hos en jobbarkompis och hennes två barn, Nova och Enya. Tjejerna hade jätteroligt och var helt slut när vi skulle åka hem, somnade i bilen och jag bar in dom och när dom vaknade åkte vi hem till deras kusin Tindra. Dom verkligen älskar Tindra! Alma och Hilma ska pussa och krama på henne hela tiden och titta och gosa med henne. Vi blev även bjudna på middag, tacos, så lyxigt att bli bjuden på tacos en fredag hos farbror Totte och Amanda! En bra och lyxig fredag med andra ord :)